Γιατί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έμεινε εκτός χρηματοδότησης για τα αδέσποτα;

Γ

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν οι Δήμοι, οι οποίοι είναι επιλέξιμοι για την ένταξή τους στην χρηματοδότηση για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους. Μια χρηματοδότηση 600.000€ συνολικά, η οποία μοιράστηκε σε 107 Δήμους πανελλαδικά.

Η Αγία Παρασκευή δεν ήταν επιλέξιμη, γιατί, όπως ενημερώθηκα σχετικά, δεν έκανε ποτέ αίτηση για την υπαγωγή της στο συγκεκριμένο έργο, στο οποίο βέβαια εντάχθηκαν οι γειτονικοί Δήμοι του Χολαργού – Παπάγου και της Πεντέλης.

Οι ερωτήσεις που προκύπτουν είναι προφανείς:

    1. στην πόλη μας δεν έχουμε ζήτημα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς;
  1. στην πόλη μας δεν επιθυμούμε τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς να τυγχάνουν σωστής περίθαλψης και φροντίδας;

Θεωρώ ότι η σωστή διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι κατεξοχήν θέμα πολιτισμού αλλά, την ίδια στιγμή, και δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Πίστευα, ότι μια διοίκηση με ‘αριστερό’ πολιτικό πρόσημο, θα ήταν περισσότερο ευαίσθητη για τέτοια ζητήματα, τουλάχιστον για να δικαιολογήσει το αφήγημά του.

Είμαι πεπεισμένος, ότι σε ακόμη μια περίπτωση, η δημοτική αρχή λειτουργεί χωρίς κανένα σχέδιο και προτιμά τις αποσπασματικές κινήσεις εντυπωσιασμού από τα συντεταγμένα, μελετημένα σχέδια.

Μην σας κάνει εντύπωση εάν ο Δήμος προχωρήσει σε αυτοχρηματοδότηση της λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του Δήμου και ως εκ τούτου τους ίδιους τους δημότες. 

10 σχόλια

Dimitris Maziotis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ