ΤΕΤΑΡΤΟ SOS ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ MΑΓΕΙΡΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τ

Φίλες και Φίλοι, δυστυχώς επανέρχομαι για τέταρτη συνεχόμενη φορά καταγγέλλοντας τον Δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής για την συνεχή απαξίωση του Κοινωνικού Μαγειρείου κοινοποιώντας τη δήλωση –ερώτηση που έκανα στην 18η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Κύριε Σταθόπουλε, συνεχίζει ο κατήφορος του κοινωνικού μαγειρείου και ταυτόχρονα καταβάλετε προσπάθειες να κουκουλώσετε την άθλια εικόνα που παρουσιάζει λειτουργικά, εμφανισιακά από πλευράς υγιεινής, αλλά και ποιότητας φαγητού.

Το ενδιαφέρον σας πλέον περιορίζεται στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.

Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη είναι υποχρέωση και απορρίπτουμε την άποψη «αυτό είναι και εάν σας αρέσει».

Σήμερα θα ενημερώσω εγώ το ΔΣ αφού δεν το κάνετε εσείς.

Τα αποθέματα από τους χορηγούς συνεχώς πέφτουν και αυτό έχει επιπτώσεις στην ποιότητα του φαγητού. Θα δώσω τα παρακάτω στοιχεία μετά από σύγκριση των προγραμμάτων συσσιτίου:

Α. 48 γεύματα Νοε- Δεκέμβριος 2017 : 24 με κρέας και 15 με ψαρικά τα υπόλοιπα 9 ήταν όσπρια και λαχανικά.

Β. 46 γεύματα Φεβ- Μάρτιος 2018: 12 με κρέας και 12 με ψάρια. Τα υπόλοιπα 22 όσπρια και λαχανικά (άρχισε η υποβάθμιση)

Γ. 48 γεύματα Ιούνιος –Ιούλιος 2018: 8 με κρέας 6 με ψαρικά και 34 όσπρια.

Κύριε Δήμαρχε

Πρέπει να εξηγήσετε στο ΔΣ και στους πολίτες γιατί το επιτρέψατε.

Να μας διαβεβαιώσετε ότι δεν εκτελείται εντολή της Κυβέρνησης καθ’ ότι με την έναρξη της κρίσης λειτούργησαν πανελλαδικά περίπου 60 μαγειρεία και σήμερα λειτουργούν περίπου 3 μαζί με το δικό μας. Εάν αυτό σημαίνει ότι σταμάτησε η κρίση, τότε καλά κάνετε, αλλά πρέπει να μας πείσετε με στοιχεία.

Να μας ενημερώσετε εάν έχετε γίνει αποδέκτης παραπόνων από ωφελούμενους για κακή ποιότητα φαγητού και τι μέτρα πήρατε.

Παρακαλώ τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να μας ενημερώσει εάν είναι ευχαριστημένος από την εικόνα και τη λειτουργία του μαγειρείου και τι παρεμβάσεις έκανε;

Κύριε Δήμαρχε

Επειδή δεν έχετε τη δύναμη να παρέμβετε και να λύσετε ένα απλό διοικητικό πρόβλημα και ειδικά τώρα προεκλογικά φοβούμενος να μην διαταράξετε συμφωνίες και φιλίες διαπαραταξιακές οι οποίες είναι η πραγματική αιτία του προβλήματος συνεπικουρούμενες από ανθρώπινες αδυναμίες, ας λύσουμε το πρόβλημα όλοι μαζί θεσμικά στο ΔΣ, όπως και στη περίπτωση της διεύθυνσης περιβάλλοντος.

Φίλες και Φίλοι δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της δήλωσης – καταγγελίας,  ο κος Δήμαρχος ασχολείτο με το κινητό του και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε την απάντηση «Σας έχω ζητήσει να μην ασχολείσθε με το μαγειρείο όλα βαίνουν καλώς».

Η απάντησή μου στην παραπάνω κυνική και αλαζονική συμπεριφορά, είναι η άποψη του Θουκυδίδη «…Προδότης είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα και εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει».

Αγία Παρασκευή, 1/8/2018

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
πρ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

11 σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ